בתזונה וקטוגנית ודלת פחמימות הרטבים תומכי התזונה ומן הסתם הפסטה לא.
יש לי 3 אופציות שונות להשגת מרקם נגיס שמשתלב עם רטבים שונים ויוצרים יחד קערה הרמונית, טעימה ומשביעה.
הפעם אתרכז באחד האהובים עלי: כרוב פרוס דק לרצועות המטוגנים קלות בחמאה או בשמן זית ואלו משולבים ברוטב עמוק ומספק.
מוכנים למתכון?
חומרים:
1 ק"ג בשר טחון עם 30% שומן (הכי טעים מיקס של צלעות וצוואר)
2 כפות חמאה/ שמן זית
בצל בינוני קצוץ
1 כף שום קונפי
1 כף פפריקה מעושנת
1 כפית פפריקה חריפה
2-3 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים
שלוק יין אדום יבש
1 כפית מלח גס
1/2 פלפל שחור גרוס
רבע כרוב לבן - חתוך לרצועות דקות
1 כף גדושה של חמאה או 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים במחבת על להבה בינונית את החמאה או השמן ומוסיפים את הבצל. מאדים כ-5 דקות ומוסיפים את הבשר ושום קונפי. מפוררים את הבשר עם כף עץ לצלייה אחידה, מוסיפים את התבלינים ומטגנים כ-3 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות, המים והיין ומבשלים תוך ערבוב במשך 15 דקות, עד שהבשר מעלה ניחוח מגרה.
מנמיכים לאש קטנה/חום נמוך ומבשלים ללא מכסה כ 15-20 דקות כשרואים שהנוזלים מצטמצמים מעט.
מכסים לעוד 30 דקות.
בינתיים פורסים לרצועות דקות כרוב לבן ומטגנים דקות ספורות להזהבה וריכוך קל בלבד במחבת עם כף גדושה בחמאה או 2 כפות שמן זית.
האיחוד המרגש: מעבירים את רצועות הכרוב לקערה ומעליהם יוצקים כמה כפות רוטב בולונז.
טעים עם: פרמז'ן / מוצרלה מגורדת / עירית טרייה וקצוצה בהגשה
Comments