חםםםםםםם
אני אישה של חורף ומיד כשמתחיל להתחמם מתחשק לי לאכול מאכלים קרירים שיאזנו את הפנים והחוץ.
היתרון הבולט במנת דג נא (מלבד לטריות הכה חשובה) היא העובדה שזו תהיה מנה זריזה להכנה ומשלבת לרוב את מה שיש סביבנו בבית.
כל מה שצריך למנה בסיסית כזו הוא טלפון של חנות דגים טובה, שמן זית איכותי, מלח גס ולימון.
מפה אפשר רק לעלות ולשדרג עם ירקות ותבלינים.
והיום על הפרק:
50 גרם סשימי פלמידה
50 גרם סשימי אינטיאס
שמן זית - קוריניקי
גבעול של בצל ירוק - מהגינה שלי
5-6 עלי זעתר טריים - מהגינה שלי
1/4 כפית מלח גס
כף של לאבנה ביתי
1/4 כפית תבלין זעתר בלאדי
כפית של פלפל חריף מותסס
מעט מיץ טרי מלימון
גרידת קליפת לימון
הכנה:
בחרתי מאוסף הצלחות של סבתי
הנחתי את הדגים מסביב ללאבנה שבמרכז הצלחת ועליו תבלין זעתר בלאדי
פיזרתי נגיעות של פלפל חריף מותסס
פיזרתי מלח גס
מעט לימון סחוט וגרידת קליפת לימון
גזרתי עם מספריים את גבעול הבצל הירוק ופיזרתי את הטבעות ועלי הזעתר מעל
הזלפתי את שמן הזית בנדיבות
שיהיה קיץ קליל וקריר ונתראה בסדנת אירוח הבאה: https://www.talmeiri.co.il/event-details/sdnt-yrwh-qtwgnyt-wdlt-phmymh-slysy-10-5-22
コメント