בכמה דקות הכנה אפשר ליצור מתכון בסיסי שמלווה מנות רבות.
לא אכביר במילים אלא אתמקד בכמה טיפים ודיסקליימרים חביבים:
את המיונז אני מכינה מביצים טריות ולא מפוסטרות כך שחיי המדף במקרר הביתי שלי הוא עד 3 ימים (לרוב מתחסל לפני).
אם תרצו לפסטר תאלצו למצוא את הדרך עד שאני אגיע אליה :-)
המיונז מתהווה טוב יותר כאשר החלמונים בטמפרטורת החדר.
והכי נחמד, שאפשר לתבל את המיונז בשלל טעמים מעניינים. היום תקבלו את המתכון הבסיסי.
מוכנים למתכון?
חומרים: (ל-250 מל')
2 חלמונים בטמפרטורת החדר
1 כפית חרדל חלק
1 כף מיץ לימון
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
200 מ"ל שמן זית מזן עדין טעם כגון לצ׳ינו
אופן ההכנה:
שמים בכלי צר וגבוה את כל המרכיבים מלבד השמן. באמצעות בלנדר מוט שצמוד לתחתית הכלי ומערבלים את המסה במשך 10 שניות עד שצבעה הופך בהיר והיא תופחת מעט.
תוך כדי ערבול מוסיפים את השמן בהזלפה איטית מבלי להרים את המוט עד שהמסה מסמיכה. זה הזמן להרים מעט את המוט ולערבב באמצעותו את המסה תוך כדי ערבול עד קבלת מרקם קרמי וסמיך.
זה הזמן לתיבול כאוות נפשכם
Comments