התססת ירקות בתמיסת מלח מאפשרת מערכת יחסי גומלין טבעית עם חיידקים שתורמים לשיפור הבריאות ובנוסף מאפשרים לשמר מזון לאורך זמן וביעילות.
בתזונה קטוגנית / דלה מאד בפחמימות לא צורכים כמעט ירקות שורש משום שהם עתירי פחמימות ביחס לירקות שצומחים מעל פני האדמה.
דרך מצויינת מכל הבחינות לצרוך גם ירקות שורש היא התססה.
החיידקים ניזונים מהסוכר/פחמימות בירק כך שבתוצר המוגמר יש לנו ירקות שורש מופחתי פחמימות ועתירים במלחים ומינרלים נפלאים. בנוסף זו דרך לגוון ולתרום לתהליך העיכול.
ותראו כמה יפים וחתיכים הסלקים.
ומי שעדיין לא הזמין את ספר בישול טבעי - מתכונים דלי פחמימה וקטוגניים:
Comments