פתחתי את הבוקר בסידור ארונות מטבח (אחרי אימון) ומצאתי את החוברת המתכונים של דנון מהתקופה שלמדתי שם.
דיפדפתי בין המתכונים והתמקדתי בהערות שוליים שכתבתי ליד כל מרכיב.
באחד השיעורים הכנו טבולה ומן הסתם אני לא יכולה לאכול את המקור.
הערת השוליים שכתבתי הייתה לגרר כרובית.
כמה קל, ככה פשוט.
בלי הרבה מילים, מנה מרעננת, קראנצ'ית וקלילה.
מבחינתי היא לא תהיה ארוחה בעצמה אלא כתוספת או ליווי נעים ושוס לאירוח.
מוכנים למתכון?
1 כרובית קטנה - כרובית חיה מגורדת
1 צרור כוסברה
6-7 עלי נענע
1/2 צרור עירית
1 גבעול סלרי חתוך לטבעות דקות
1/2 צרור רוקט,
1/3 פלפל ירוק חריף קצוץ
1 כפית מלח
1/2-1/3 מגרידת קליפת לימון (חצי מלימון שלם)
1/2 לימון סחוט
שמן זית בנדיבות
אפשר להוסיף:
1/2 בצל סגול קצוץ דק (אפשר גם 1/4 למחמירים)
שקדים קלויים קצוצים גז (15 דק ב 140 מעלות בתנור)
אופן ההכנה:
מגררים את הכרובית החיה לקערה.
מוסיפים לקערה את כל הירוקים הקצוצים והתיבול.
מערבבים היטב ומוסיפים את השקדים הקלויים וקצוצים גס.
Comments